Sunday 29 May 2011

Raparperiaika

Viime vuonna heräsin raparperiaikaan ihan viime tingassa mutta tänään olen ollut liikkeellä jo hyvissä ajoin. Viikonlopun kunniaksi tuli tehtyä raparperi-omenapiirakkaa sekä raparperimehua. Nämä on kyllä molemmat niin mun herkkua, juuri sopivan kirpakkaa eikä liian makeaa. Piirakkaa on tullut leivottua jo moneen kertaan mutta vihdoinkin sain otettua siitä myös kuvan.


Tällä ohjeella tuli tuo pullollinen mehua (Hesarin sivuilta)

1 1/2 l raparperia paloina
1/2 l vettä
1 dl sokeria
1/2 sitruunan mehu

Pilko raparperit kuorineen pieniksi paloiksi. Mittaa kattilaan vesi ja raparperit ja anna kiehua hiljalleen puoli tuntia.

Siivilöi mehu ja kaada kattilaan. Lisää sokeri ja anna sen liueta. Lisää lopuksi sitruunamehu ja jäähdytä.



Piirakan ohje löytyy täältä

1 comment:

La fille du vent said...

Minulla kiehuu mehu hellalla parhaillaan juuri tuolla ohjeella, kiitos siitä! Sain juuri sopivasti käytettyä siihen loputkin viikonloppuna kerätyt varret. Meillä nimittäin raparperia tulee niin paljon, että saa oikein päätään vaivata, että mitä siitä kaikesta tekisi :)