Sunday 13 February 2011

Hyvää Ystävänpäivää

Ystävänpäivän kunniaksi tein töihin porkkanakakkua, ensimmäistä kertaa elämässäni. Leivoin pohjan neliskulmaiseen kakkuraameihin (vai mikskä ihmeeksi niitä oikein kutsutaan) ja leikkasin kakun valmiiksi paloiksi. Kuorruteen värjäsin juhlan kunniaksi vaaleanpunaiseksi.


Ohje on chocomumin sivuilta.

4 kananmunaa
250 g sokeria
2 dl öljyä
300 g vehnäjauhoja
3/4 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl kanelijauhetta
400 g porkkanaraastetta
50 g saksanpähkinöitä hienonnettuna

Kuorrute:

180 g pehmennyttä voita
250 g tomusokeria
200 g tuorejuustoa
10-20 tippaa vanilija-aromia

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon öljy. Yhdista keskenään jahot, suola, leivinjauhe, sooda ja kaneli, kaada munaseokseen ja sekoita huolellisesti. Lisää porkkanaraaste ja hienonnetut pähkinät. Käytä sähkövatkainta ja pyösäytä sillä taikina ripeästi tasaiseksi seokseksi. Kaavi taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 180 asteessa 45 min., tai niin kauan, että koeteltaessa tikulla kakun keskiosaa, yhtään taikinaa ei tartu tikkuun. Anna kakun jäähtyä hieman, ennen kun siirrät sen lautaselle.

Sillä välin, kun kakku on uunissa, valmista kuorrute. Vatkaa keskenään voi ja tomusokeri. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vanilija-aromi nopeasti pyöräyttäen. Kun kakku on jääntynyt, levitä kuorrute lastalla sen päälle ja sivuille.

Aamulla tein myös muutamat ruusut massa ticinosta. Näistä tuli ihanan hempeitä : )

3 comments:

Migu said...

ihanat ruusut, tosi kauniita. Mun alko heti mieli porkkanakakkua, siitä on aikaa kun olen sellaista syöny =)

Anonymous said...

Hei! Oliko vuoka sellainen, jossa ei ollut pohjaa vaan pelkät reunat? Pysyikö taikina tällaisessa valumatta reunojen ali?

Mia said...

Juu, pohja oli juuri sellainen. Taikina saattaa valua hieman reunojen ali muttei niin paljon, että se häiritsisi.