Kaasun käyttö tarvitsee vähän harjoitusta, se tuli muffinssien kanssa todettua eli niistä ei sitten sen enempää :-) Tässä kuitenkin herkullisen kirsikkakakun ohje.
Kirsikkakakku
400 g jauhoja
2 tl leivinjauhetta
200 g öljyä
2 dl mineraalivettä
200 g sokeria
4 munaa
2 tl vaniliinisokeria
2 rl unikonsiemeniä
1 purkki happamia kirsikoita (esim. Schattenmorellen kirsikat on hyviä)
Valuta kirsikat. Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisäää öljy ja vesi. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää varovasti vaahdon sekaan. Lisää kirsikat taikinaan, kun taikina on jo paistoastiassa. Paista 200°C n. 20 minuuttia.
Tätä lohirullaa mun hyvä ystävä on tehnyt aikaisemminkin ja nyt herkuteltiin sillä myös juhannuksena. Valmistus on helppoa eikä aikaa mene kauaa.
Lohirulla
Valmiiksi viipaloitua lohta (graavattu, savusetttu, ihan mikä omaan makuun sopii, me käytettiin kylmäsavustettua)
Maustamatonta tuorejuustoa (tai valmista piparjuurituorejuustoa)
Hienoksi raastettua piparjuurta
Silputtua purjoa
Lado lohiviipaleet lomittain kelmun päälle. Sekoita tuorejuusto, piparjuuri ja silputtu purjo kulhossa yhteen ja sivele lohiviipaleiden päälle. Käännä lohi kelmun avulla tiiviille rullalle ja laita kelmun sisällä kylmään tekeytymään.
Tätä voi syödä ihan sellaisenaa tai vaikka uusien pottujen kanssa. Itse tykkään levittää ruisleivän päälle.
Ja postauksen päätteksi vielä ihan vaan fiilistely kuvia juhannukselta. Niin ihana osaa olla Suomen kesä (vaikka ei sitä ihan aina uskoisi)
No comments:
Post a Comment