Kakun koristeet on sokerimassaa ja valkoiset osat massa ticinoa. Josta tulikin mieleen, että nyt kun vertailin noita massoja niin täytyy sanoa, etten enää osta sokerimassaa. Ticino on niin paljon helpompaa käsitellä, sen kanssa ei tarvita esim. tomusokeria. Tämänkin kaulitsin isolla puukaulimella ilman minkäänlaisia ongelmia. Massa ei myöskään repeile ja on kuivuneenakin kestävää. Suosittelen!
Punchtorte
Kakkupohja:
6 kananmunaa
100 g sokeria
150g jauhoja
75 g maizenaa tai perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Erottele valkuaiset keltuaisista. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset sokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahtoon sihdatut jauhot, maizena ja leivinjauho. Lisää varovasti sekaan keltuaiset.
Paista pohja 180°C asteessa n. 45 minuuttia.
Täyte:
n. 6 cl rommia (Itse käytin aidon rommin sijaan rommimakua, koska kakku oli menossa lastenkutsuille)
25 g sokeria
250 g aprikoosimarmeladia
1 appelsiinin mehu
1 sitruunan mehu
Jaa kakku kolmeen osaan. Leikkaa keskimmäinen osa 2 cm paloiksi. Kostuta jäljelle jääneet pohjat rommilla (n. 4 cl) ja levitä molempien päälle 100 g marmeladia. Laita alimmainen pohja takaisin kakkuvuokaan.
Keitä 2 cl rommia, appelsiinin ja sitruunan mehu sekä loppu marmeladi ja sokeri yhteen. Lisää sekaan leikatut kakunpalat ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada täyte kakkuvuokaan ja lisää kansi päälle. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään tunti.
Kuorrutus: (itse en tätä tehnyt, kun pällystin kakun massa ticinolla)
200 g tomusokeria
Hieman rommia
50 g aprikoosimarmeladia
Sivele kakku kuumennetulla marmeladilla. Sekoita sokeri ja rommi yhteen ja valuta kakun päälle.
1 comment:
Tosi hieno! =)
Post a Comment