Monday 26 July 2010

Kakkuja 3kymppiselle

Viikonloppuna vietettiin taas yksiä 30-vee juhlia, joihin olin lupautunut tekemään täytekakut. En alkujaan ollut suunnitellut, kun tuon tissikakun mutta kun sain kuulla, että juhliin tulee noin 60 henkeä, jouduin lisäämään listalle pari muuta kakkua.

Tässä siis juhlien "pääkakku" nainen korsetissa


Toiseksi kakuksi olin suunnitellut kaksi kerroksisen Schwarzwälder Kirschtorten eli Schwarzwaldin kirsikkakakun mutta toteutusvaiheessa jouduinkin muuttamaan suunnitelmia. Kokoamisvaiheessa kakun alimmainen osa alkoi levitä eli painoa oli liikaan. Jotta sain molemmat osat vielä pelastettua teinkin siis kaksi kakkua. Huomasin ettei isompaa kakkua tullut ollenkaan kuvattua mutta tuossa viimeisessä kuvassa se näkyy itse juhlakalun kanssa. Koristeeksi lisäsin kaksi samanlaista kukkaa, kun tuossa tissien välissä sekä lehtiä.


 

Schwarzwaldin Kirsikkakakku:

Taikina

140g tummaa suklaata
75 g voita
6 munaa
180 g sokeria
100 g jauhoja
50 g maizenaa tai perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte ja koristelu

800 g kivettömiä happamia kirsikoita (käytännössä n. 600 g riittää)
500 ml kirsikkamehua
4 rl maizenaa
2 rl sokeria
100 ml kirsikkaschnapsia (kostutukseen, joten vähempikin riittää)
800 ml kermaa
3 pakettia vanilijasokeria

Koristeluun kirsikoita ja raastettua suklaata

Kakkupohja:
Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Erottele valkuaiset keltuaisista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota keltuaiset ja sokeri, lisää sekaan jäähtynyt suklaa. Sekoita jahot, maizena ja leivinjauhe keskenään ja sekoita varovasti siivilöitynä valkuaisten sekaan. Sekoita massat varovasti keskenään. Kaada taikina vuokaan ja paista 175°C asteisessa uunissa 40-45 minuuttia.

Täyte:
Sekoita maizena ja sokeri keskenään ja lisää joukkoon loraus kirsikkamehua. Sekoita tasaiseksi. Keitä loput kirsikkamehusta kiehuvaksi, lisää sekaan maizenaseos ja keitä hiljallee kunnes seos paksuuntuu. (Jos vähennät kirsikoiden määrää, muista vähentää myös mehun määrää) Lisää sekaan valutetu kirsikat ja anna jäähtyä, lisää sekaan vielä puolet kirsikkaschnapsista. Halkaise kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta pohjat kirsikkaschnapsilla. Lisää kirsikkaseos kahden pohjan päälle ja anna jähmettyä.

Vaahdota kerma ja vanilijasokeri. Kokoa kakku, laita molempiin väliin 1/4 kermasta. Koristelet kakku lopulla kermalla, kirsikoilla ja suklaalla.

Itse käytin kerman sijaan Patisserie Cremeä (kasvisrasvasta tehtyä kermankorviketta), jonka sekaan lisäsin "sahnfest" "kerman kovettajaa", jotta pursotukset pysyivät kauniina ilmoista huolimatta.

3 comments:

Tanja said...

Onpas täällä hyvännäköisiä kakkuja tarjoiltu! :)

Kiitos osanotosta blogissani.

Ninarinsessa said...

Hei! Minkähän kokoista "pakettia" tuo kolme vanilijasokeri pakettia meinaa?
~Leipuri

Mia said...

Meillä myydään kaupassa 10g paketteja eli niitä :)