Tuesday 30 December 2008

Tuunattu piimäkakku

Tämä kakku on tehty ihan piimäkakun perusohjeella, jonka löysin Merjan sivuilta. Mikä kakusta tekee tuunatun on, että rusinoita liotin pari päivää tummassa rommissa. Maku oli loistava, eikä rommi maistunut ollenkaan liikaa läpi.

Kakku uunista tulleena. Silikoonivuualla paistettaes
sa tuppaa kakku vähän leviämään.

Koristeet päällä. Marsipaanista tehdyt porot Lapin kävijöille.
**
lähikuvaa poroista.
**
Piimäkakku
***************
3 dl piimää
200 g sulatettua rasvaa
2 dl sokeria
1/2 dl siirappia2
tl neilikkaa
2 tl inkivääriä
2 tl kaardemummaa
1 tl soodaa
6 dl vehnäjauhoja
2 dl rusinoita
  • Sekoita kaikki ainekset keskenään hyvin.
  • Voitele ja korppujauhota vuoka.
  • Paista kakkua uunin alaosassa 175 asteessa noin tunti.

1 comment:

Anonymous said...

Tästä ohjeesta puuttui kananmunat :( kakku ei kohoa teelusikallisella soodaa!