Tuesday 14 June 2011

Baumkuchen eli puukakku

Tämä kahvikakku ei nimestään huolimatta maistu puulle vaan on hyvinkin maukas ja mehukas. Nimi tulee siitä, että kakku paistetaan kerros kerrokselta ja valmiissa kakussa näkyy leikatessa myös selvästi kerrokset. Suosittelen kokeilemaan vaikka tämä onkin normaalia suuri töisempi.


250 gr raastettuja manteleita
250 gr Jauhoja
150 gr Perunajauhoja tai Maizenaa
500 gr pehmeää voita
500 gr Sokeria
Teelusikallinen raastettua sitruunankuorta
10 Munaa
2 rkl rommia

Lämmitä uuni grillivastuksella 225 asteeseen. Voitele 24 cm irtopohjavuoka.

Sekoita mantelit ja molemmat jauhot keskenään. Vaahdota sokeri ja pehmeä voi, lisää joukkoon sitruunankuori.

Eroittele valkuaiset keltuaisista. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaamalla vaahdon sekaan. Lisää myös jauhot.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Nostele valkuaisvaahto varovaisesti massan sekaan.

Levitä 2 rkl taikinaa sudilla vuuan pohjalle. Paista uunissa (2-4 minuuttia) kunnes pinta on kullan ruskea. Levitä taas 2 rkl taikinaa paistetun pohjan päälle ja paista. Jatka näin kunnes koko massa on käytetty.

Anna jäähtyä ja irrota vuoka varovasti. Perinteisesti kakku koristellaan sokeri-vesi kuorrutteella.

No comments: