Thursday 21 April 2011

Pääsiäislammas

Kauheasti tekemistä, aika ei riitä mihinkään ja rakas leipomisharrastus jää kaiken muun varjoon : (

Viime aikoina ollaan keskitytty sellaisiin asioihin, kuten esim. hirmuisiin hammassärkyihin ja juurihoitoihin mutta toisaalta myös ihaniin asioihin, kuten talon ostoon : ) Iloitsen suuresti siitä, että vuoden päästä asun maalla ihanissa maisemissa viinitilojen keskellä ja nyt on edessä koko suunnittelu- ja toteutusvaihe. Leipomisasiat on siis tosiaan jääneet kaiken muun alle mutta ehkä tämä taas tästä, hieman pidemmällä päivitysvälillä.


Tällainen suklaalla kuorrutettu pääsiäislammas lähtee meidän mukana huomenna pääsiäisen viettoon. Perinteisemmin meillä kyllä nämä lampaat päällystetään tomusokerilla mutta näin tällä kertaan. Tässä ihanan pehmeän kakun ohje:
 
75 g sokeria
75 g sulatettua voita
75 g maizenaa
75 g jauhoja
75 g jauhettuja pähkinöitä
2 tl vanilijasokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 munaa
1 1/2 rkl rommia
 
Sekoita kaikki aineet yhteen, älä vatkaa Paista 200°C noin 50 minuuttia.

1 comment:

Anonymous said...

Iloitsen puolestasi. Iloa suunnitteluun!

Rinteillä, viinitarhojen keskellä pienessä kaupungissa 'kuin' maalla, olen minäkin kaupunkilaislapsi ihan hyvin viihtynyt.

Suklainen lammas on ihana - minä tein vain niitä tomusokerillisia.

Hyvää Pääsiäistä ja muita kevään juhlia !

Naapurimaan nami-hiiri