Sunday 29 August 2010

Leivontasunnuntai

Tänään on tullut vietettyä aikaa keittiössä oikein urakalla, on ollut tosi mukava leivontapäivä.

Tällaisen Skottilaisen whiskeykakun pyöräytin aamulla. Resepti löytyi täältä. Mulle erilaisen reseptistä teki se, että kakku valellaan whiskeyllä mutta sitä ei tule itse taikinaan. Kakku lähtee huomenna whiskeytä rakastavalle kaverille synttäreiden kunniaksi. Päälle pursoteltu suklaa näyttää vähintäänkin kauheelta mutta joskus ei vaan saa kaunista jälkeä aikaseksi :( Olisi ehkä pitänyt kaataa vaan suoraan sulatusastiasta kakun päälle. Mä jo ehdotin, että josko sanotaan, että ollaan ostettu kakku jostain. Toivottavasti maistuu, ainakin pienet muruset kakusta maistui hyvälle.


Leivonnan välissä tein meille sunnuntairuokaa, jauhelihapihvejä ja kanttarellikastiketta. Niistä ei sen kummemmin ole kuvia mutta oli kuulkaa ihan taivaallista!

Illalla tein sitten ihan omaan käyttöön, aurinkoiseen mutta viileähköön syyspäivään omenapiirakkaa. Tällä Ullan ohjeella tuli tosi hyvä piirakka. Lisäsin piirakan päälle tavallisen sokerin sijaan fariinisokeria sekä pienen pieniä nokareita voita. Meidän piirakka on myös leivottu täysjyväjauhoihin ja makeutusaineella. Harmi vaan, kun ei ollut vanilijakastiketta.



Kuvissa näkyy muuten osaksi mun uudet Ikean ihanat muffinssi-keittiöpyyhkeet :-)

1 comment:

Anonymous said...

Tuota runsas omenaista piirasta olisi mukava maistaa !
Terv.: www.nami-hiiri.com