Thursday 14 October 2010

Hasselpähkinänougat muffinssit

Meillä alkoi tänään töissä neljä päivää kestävä audit ja sen takia päätin leipoa kiireisille työkavereille muffinsseja. Tein muffinssit Belle Baien ohjeella mutta korvasin dumle-karkit hasselpähkinänugaalla. Päälle pursotin Crème Pâtissièreä ja ripottelin vielä sen päälle Marianne crushia.




Resepti on niin hyvä, että laitan sen vielä tähän alle. Tästä on helppo tehdä vaikka minkälaista versiota vaihtamalla yksinkertaisesti tuon sisällä olevan karkin.

125 g margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl maitoa

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen kokoajan sekoittaen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Lopuksi kaada sekaan matio ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.

Kurz auf Deutsch:
Haselnuss-nougat muffins mit Crème Pâtissière und Minzkrokant.

2 comments:

Tanja said...

Mitä ihmettä tuo tommoinen mainitsemasi hasselpähkinänougat on? Näinköhän sitä Suomenmaalta edes saa... kuulostaa meinaan älyhyvältä!

Mia said...

Tuota nougaata ostin ihan tavallisesta ruokakaupasta. Meillä on tullut jo joulua varten kaikenmaailman leivontaan tarkoitetut ihanuudet myyntiin ja sieltä bongasin tuon nougaankin. Enkä kannatais kokeilla vaikka Lidliä, se löytyy nimittäin täältä meilläkin. Tuo nougaa maistuu aika samalle kuin Nutella (sitä kai saa Suomesta)