Friday 28 May 2010

Cheese Cake

Olen jo pitkään suunnitellut tekeväni juustokakkua. Jostain syystä vierastan kuitenkin liivatteen käyttöä, joten oikeanlaisen reseptin löytymiseen on mennyt hetki jos toinen. Tämä löytyi Olivia-lehden nettisivuilta. Meille tuli viikonlopuksi sukulaisia kylään ja tarjolle piti tietysti saada myös makeaa.

Joteskii ei kakusta tullut ollenkaan niin kaunis, kun ajattelin (siis ruma kun mikä) mutta yritin pelastaa tilannetta tomusokerilla ja mansikoilla, lehdet on mintunlehtiä. No, joskus näin mutta ainakin kakku on ihan tautisen hyvää :-)




Amerikkalainen juustokakku:

Pohja:
200 g Digestive-keksejä (käytin Wasan täysjyväkeksejä, kun meiltä ei noita Digestivejä saa)
100 g voita

Täyte:
400 g Philadelphia-tuorejuustoa
150 g creme fraichea
1 1/3 dl sokeria
4 kananmunaa
2 tl vanilija-aromia (käytin Bourbon vanilijasokeria)
2 tl sitruunamehua
(lisäsin joukkoon myös hieman rommi-aromia)

Murenna keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele keksimuruseos vaidellun irtopohjavuuan pohjalle (halk. 24 cm, itse käytin tosin pienempää). Nosta kylmään odottamaan.

Sekoita tuorejuusto, creme fraiche, sokeri, vanilija ja sitruunamehu kulhossa. Riko munat yksitellen täytteeseen. Sekoita vatkaimella tasaiseksi.

Levitä täyte keksipohjan päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Nosta jäähtynyt kakku kylmään ja anna sen jähmettyä 4-6 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.

2 comments:

Tanja said...

Nam, tän täytyy olla herkkua!

Mia said...

Tanja, rumuudestaan huolimatta tämä juustokakku on oikeasti todella hyvää :-) Suosittelen lämpimästi kaikille.