Sunday 17 October 2010

Pumpkin Pie

Ostin eilen torilta 2,5 kiloa Hokkaidokurpitsaa miettimättä sen kummemmin mitä siitä teen. Kotona sain sitten idean tehdä ensimmäistä kertaa elämässäni Pumpkin Pietä. Googlesta löytyy hillitön määrä reseptejä mutta päädyin tällaiseen saksankieliseen reseptiin. Itse käytin valmista murotaikinaa, joten sen ohjetta ei nyt ole.

tässä kurpitsat menossa uuniin




700 g soseutettua kurpitsaa
180 g sokeria
3 munaa
1 purkki tuorejuustoa
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
hyppysellinen neilikkaa

Paahda kurpitsan palat 180° uunissa kunnes ne ovat pehmenneet. Irrota kuori, soseuta kurpitsan liha ja anna jäähtyä. Sekoita kaikki ainekset yhteen. Painele taikina vuokaan ja kaada täyte sen päälle. Paista 175° uunissa noin 60-70 minuuttia.

Muutama kommentti reseptistä:
Täyte on todella juoksevaa, joten sen kanssa saa olla varovainen, kun piirakkaa laittaa uuniin mutta ei huolta, se todellakin jähmettyy uunissa. Sokerin määrää voi huoletta vähentää, jos ei halua kovin makeaa piirakkaa. Joka tapauksessa kannattaa antaa piirakan jäähtyä ihan rauhassa ennen syöntiä, tulee maut paremmin esiin.

1 comment:

Anonymous said...

On varmasti maukasta. Kiva syksyinen koristelu!

Terv.: www.nami-hiiri.com