Tuesday 13 July 2010

Kirsikkakakkua ja lohirulla

Tässä lupaamaani päivitystä juhannukselta. Mökille on ostettu uusi kaasu-uuni, jota tietysti piti heti päästä kokeilemaan, niin luksusta on uunin käyttö nyt mökillä. Uuni on kovin pieni, joten siinä ei kerralla pysty suuria määriä tekemään mutta sisään mahtuu hyvin pari tälläistä alumiinivuokaa tai vaihtoisesti 6 isompaa muffinssi vuokaa.


Kaasun käyttö tarvitsee vähän harjoitusta, se tuli muffinssien kanssa todettua eli niistä ei sitten sen enempää :-) Tässä kuitenkin herkullisen kirsikkakakun ohje.

Kirsikkakakku

400 g jauhoja
2 tl leivinjauhetta
200 g öljyä
2 dl mineraalivettä
200 g sokeria
4 munaa
2 tl vaniliinisokeria
2 rl unikonsiemeniä
1 purkki happamia kirsikoita (esim. Schattenmorellen kirsikat on hyviä)

Valuta kirsikat. Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisäää öljy ja vesi. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää varovasti vaahdon sekaan. Lisää kirsikat taikinaan, kun taikina on jo paistoastiassa. Paista 200°C n. 20 minuuttia.

 
Tätä lohirullaa mun hyvä ystävä on tehnyt aikaisemminkin ja nyt herkuteltiin sillä myös juhannuksena. Valmistus on helppoa eikä aikaa mene kauaa.

Lohirulla

Valmiiksi viipaloitua lohta (graavattu, savusetttu, ihan mikä omaan makuun sopii, me käytettiin kylmäsavustettua)
Maustamatonta tuorejuustoa (tai valmista piparjuurituorejuustoa)
Hienoksi raastettua piparjuurta
Silputtua purjoa

Lado lohiviipaleet lomittain kelmun päälle. Sekoita tuorejuusto, piparjuuri ja silputtu purjo kulhossa yhteen ja sivele lohiviipaleiden päälle. Käännä lohi kelmun avulla tiiviille rullalle ja laita kelmun sisällä kylmään tekeytymään.

Tätä voi syödä ihan sellaisenaa tai vaikka uusien pottujen kanssa. Itse tykkään levittää ruisleivän päälle.


Ja postauksen päätteksi vielä ihan vaan fiilistely kuvia juhannukselta. Niin ihana osaa olla Suomen kesä (vaikka ei sitä ihan aina uskoisi)


No comments: