Sunday 24 January 2010

Kanakeittoa Intialaisittain

Mä tein itselleni uuden vuoden lupauksen ja päätin, että meidän taloudessa kokataan tästä lähtien enemmän. Ihan kiitettävästi on lupaus toistaiseksi pitänyt, meillä on tehty itse ruokaa 3-4 kertaa viikossa (ennen saattoi mennä kuukausia, että meidän keittiössä ei tehty muuta, kun leivottiin). Michi on hurahtanut ayurvedaan mutta kyllä intialainen ruoka mullekin maistuu. Tässä loistavaksi todettu kanakeiton ohje:



500 g kanaa (suikaleita, rintaa)
1 tölkki kookosmaitoa
suikaloituja vihanneksia maun mukaan (käytin 2 paketti pakastesuikaleita)
2 rkl Gheetä (Intialainen kirkastettu voi)
1/4 tl cayennepippuria
1 tl kuminaa
1 tl korianteria
1 tl kurkumaa
1 vihannesliemikuutio (kanakin käy)
suolaa
vettä

Sulata ghee kattilassa. Sekoita sulaneeseen gheehen kaikki mausteet. Paloittele kanan liha ja ruskista kattilassa mausteiden kanssa. Lisää joukkoon kookosmaito. Kun kookosmaito alkaa kiehua voi kattilaan lisätä vihannekset sekä niin paljon vettä, että vihannekset ja kana peittyy. Keitto on valmista, kun vihannekset on kypsiä.

No comments: