Sunday 26 August 2012

Viinimarjapiirakka

Lupaan, että tämä on viimeinen postaus näistä piirakoista. Eiköhän näitä nyt ole ihan tarpeeksi tehty. Ihan peruspiirakkaa siis, punaisilla viinimarjoilla. Päällä "Schneehaube" eli lumihattu, joka valitettavasti repeili, kun siirsin piirakan kuljetuslaatikkoon.



2 valkuaista
100 g sokeria

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kiinteäksi, kiiltäväksi vaahdoksi ja lisää piirakan päälle. Paista 140°C uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hieman väriä.

Thursday 23 August 2012

Mustikkapiirakka

Meillä jatkuu piirakoiden tehtailu. Tänään olin aamukavilla työkaverin luona ja vein mukanani palat tätä ihanaa mustikkapiirakkaa. Pällä taas tuo hyväksi todettu muruseos.



Piirakan pohja on tehty taas kerran tällä loistavalla ohjeella.

Wednesday 22 August 2012

Ihana aamiainen

Mulla alkoi eilen äitiysloma. Sen kunniaksi leivoin aamusta sämpylöitä ja nautin ihanan aamiaisen aurinkoisella terassilla. Tein puolenlitran taikinan ja käytin niin ruis- kuin vehnäjauhoja sekä mysliä.

Sunday 19 August 2012

Omenapiirakka

Anoppilassa on niin paljon omenoita, ettei kukaan jaksa niitä enään syödä. Mä lupasin ottaa mukaani pienen osan ja tehdä piirakkaa.



pohjan ohje on Yhteishyvästä:

2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl maitoa

Vaahdota kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja lisää vaahtoon. Lisää nostellen myös juokseva margariini ja maito. Sekoita mahdollisimman vähän. Levitä taikina vuokaan. Viipaloi omenat ja nosta taikinan pinnalle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Lisäsin piirakan päälle Itävallassa hyvin tyypillisesti käytettävän muruseoksen ja omenoiden päälle kanelia.

Muruseos:

1 osa voita
2 osaa sokeria
2 osaa vehnäjauhoja

Nypi sokeri ja vehnäjauhot kylmään voihin. Lisää piirakan päälle.


Tässä näkyy lähemmin tuo "Streusel" eli muruseos. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, se käy kaikkien piirakoiden päälle.

Sunday 12 August 2012

Raparperipiirakka

Multa löytyi pakastimesta vielä viimevuotisia raparpereja, jotka piti käyttää pois. Maku.fi sivujen ohjeella tuli oikein maukas ja mehevä piirakka.


Mulla on viimeisistä leipomisista niin kauan, että meinasi käydä hassusti piirakan kanssa, kun uhohtui uuniin. Hyvin kuitenkin maistui anoppilassa kanttarellikastikkeen jälkiruokana.

Heinäkuussa oli kyllä tarkoitus julkaista kuva omasta hääkakusta mutta sen kanssa oli niin paljon ongelmia ja lopuksi olin niin pettynyt lopputulokseen, että parempi jättää ne kuvat täältä pois. Jospa otan uuden yrityksen vaikka ensimmäiseksi hääpäiväksi niin katotaan miten käy :)