Sunday 29 May 2011

Raparperiaika

Viime vuonna heräsin raparperiaikaan ihan viime tingassa mutta tänään olen ollut liikkeellä jo hyvissä ajoin. Viikonlopun kunniaksi tuli tehtyä raparperi-omenapiirakkaa sekä raparperimehua. Nämä on kyllä molemmat niin mun herkkua, juuri sopivan kirpakkaa eikä liian makeaa. Piirakkaa on tullut leivottua jo moneen kertaan mutta vihdoinkin sain otettua siitä myös kuvan.


Tällä ohjeella tuli tuo pullollinen mehua (Hesarin sivuilta)

1 1/2 l raparperia paloina
1/2 l vettä
1 dl sokeria
1/2 sitruunan mehu

Pilko raparperit kuorineen pieniksi paloiksi. Mittaa kattilaan vesi ja raparperit ja anna kiehua hiljalleen puoli tuntia.

Siivilöi mehu ja kaada kattilaan. Lisää sokeri ja anna sen liueta. Lisää lopuksi sitruunamehu ja jäähdytä.



Piirakan ohje löytyy täältä

Friday 27 May 2011

Viiniä ja huilu

60-vuotis juhlia viettävälle Haraldille tilattiin kaksi kakkua, sacher- sekä mansikka-mascarpone kakku. Speksit koristelun suhteen oli selkeät, sacherin päälle Haraldin soittama huilu sekä vaatteissa käytettävä kalmuk-kuvio. Mansikkakakusta tehtiin sitten viinitynnyri.






Ei mennyt kalmukit ihan suunnitelmien mukaan ja tynnyrikin on vino mutta näillä mennään. Huilu on kuitenkin mielestäni hauska.


Sunday 22 May 2011

Hääkakku

Tämä sunnuntai on mennyt keittiössä hikoillessa ensimmäisen hääkakun parissa. En olisi kyllä ikinä uskonut, että tässä on näin paljon työtä. Hääpari toivoi neljä erilaista kakkua: sacher, kastanja, sitruuna ja marmori (tiikerikakku). Ja sitähän tietysti tehtiin mitä hääpari halusi : )





Friday 13 May 2011

Kerroskakku

Ystävä viettää tänään 30kymppisiä ja niihin juhliin tein tämän kerroskakun. Toiveena oli suklainen pohja ja suklaata, joten käytin Kinuskikissan mehevää suklaakakkupohjaa. Kakun välissä suklaista Philadelphia-tuorejuustoa sekä banaania. Pursotukset Creme Patisserietä. Olin koristeideoiden kanssa vähän hukassa mutta ihan kivahan tästä tuli.



Tuesday 10 May 2011

Vauvakoristeita

Tällaisia vauvoja tehtailin pari iltaa sitten, ihan muuten vaan, ilman tilauksia.



Lisäksi vielä kukka-asetelma


Thursday 5 May 2011

Kukkasia

Tässä pieni harjoittelukierros tulevaan hääkakkuun. Hempeän oransseja ruusuja ja orkideoja.