Friday 18 February 2011

Loma tauko

Leipominen jää nyt muutamaksi viikoksi tauolle ja Keittiö Itävallassa siirtyy Karibian lämpöön.

Mun tulee harvemmin mainostettua täällä mitään mutta nyt en voinut vastustaa kiusausta. Katsokaa minkä ihanuuden löysin netissä surffaillessani. Tälläisen piirakkavuuan kokoinen vaje on meidän keittiössä, ehdottomasti. Värit on suloisen herkulliset ja vuuan reuna kerrassaan ihana.



Vuuan ja paljon muutakin ihanaa voi ostaa Coloresta - sisustajan karkkikaupasta.

Mukavaa helmikuuta kaikille ja palataan leivonta-asioihin taas maaliskuun puolella. Silloin tiedossa ainakin juttua koristekurssista, jonka vedän ensimmäistä kertaa elämässäni. Hui : )

Tuesday 15 February 2011

Viikinki

Tällainen viikinkityttö tilattiin itävallan-ruotsalaiselle synttärikakun päälle. Lopputulokseen olen oikein tyytyväinen, tästä tulee hyvälle tuulelle. Joudun taas pahoittelemaan pimeää kuvaa, illalla kuvat ei onnistu sitten millään.

Sunday 13 February 2011

Hyvää Ystävänpäivää

Ystävänpäivän kunniaksi tein töihin porkkanakakkua, ensimmäistä kertaa elämässäni. Leivoin pohjan neliskulmaiseen kakkuraameihin (vai mikskä ihmeeksi niitä oikein kutsutaan) ja leikkasin kakun valmiiksi paloiksi. Kuorruteen värjäsin juhlan kunniaksi vaaleanpunaiseksi.


Ohje on chocomumin sivuilta.

4 kananmunaa
250 g sokeria
2 dl öljyä
300 g vehnäjauhoja
3/4 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl kanelijauhetta
400 g porkkanaraastetta
50 g saksanpähkinöitä hienonnettuna

Kuorrute:

180 g pehmennyttä voita
250 g tomusokeria
200 g tuorejuustoa
10-20 tippaa vanilija-aromia

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon öljy. Yhdista keskenään jahot, suola, leivinjauhe, sooda ja kaneli, kaada munaseokseen ja sekoita huolellisesti. Lisää porkkanaraaste ja hienonnetut pähkinät. Käytä sähkövatkainta ja pyösäytä sillä taikina ripeästi tasaiseksi seokseksi. Kaavi taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 180 asteessa 45 min., tai niin kauan, että koeteltaessa tikulla kakun keskiosaa, yhtään taikinaa ei tartu tikkuun. Anna kakun jäähtyä hieman, ennen kun siirrät sen lautaselle.

Sillä välin, kun kakku on uunissa, valmista kuorrute. Vatkaa keskenään voi ja tomusokeri. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vanilija-aromi nopeasti pyöräyttäen. Kun kakku on jääntynyt, levitä kuorrute lastalla sen päälle ja sivuille.

Aamulla tein myös muutamat ruusut massa ticinosta. Näistä tuli ihanan hempeitä : )

Wednesday 9 February 2011

Punaviinimarja-raparperipiirakka

Meidän pakastin ei ole tällä hetkellä käytössä, joten oli ihan pakko tuhota kesällä pakastetut marjat. Tällä ohjeella tuli kuulkaa taivaallista piirakkaa, ihanan pehmeä ja kuohkea pohja. Tämä on todella helppo ja nopea tehdä. Ajattelin viedä piirakan huomenna töihin mutta eipä noita muutamaa jäljellä olevaa palaa viitsi mihinkään viedä, eiköhän ne tule nopeasti tuhottua. Kuvakin on jo ihanan kesäinen : ) Ohjetta on myös helppo muokata, päälle voi laittaa vaikka omenoita.


2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl vanilijasokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
150 g sulatettua margariinia
marjoja haluttu määrä

Sekoita jauhot ja leivinjauhe yhteen. Vatkaa muna ja sokerit. Lisää joukkoon loput aineet. Kaada taikina piirakkavuokaan ja lisää päälle marjat. Paista 200 astessa n. 30 minuuttia.

Tuesday 1 February 2011

Vaihteeksi taas synttärikakkua

Anoppikokelaan synttäreitä vietettiin perheen voimalla viikonloppuna. Kakku lähti meidän mukana "yllätyksenä" juhliin (ei taida olla enään yllätys, että teen kakun ; )). Kakun sisällä perinteiset mascarpone-tuorejuusto-aprikoosi, massa ticinon alla voikreemi. Tämän kakun koristeet ja värit miellyttävät kyllä mun silmää yksinkertaisuudellaan.