Sunday 29 August 2010

Leivontasunnuntai

Tänään on tullut vietettyä aikaa keittiössä oikein urakalla, on ollut tosi mukava leivontapäivä.

Tällaisen Skottilaisen whiskeykakun pyöräytin aamulla. Resepti löytyi täältä. Mulle erilaisen reseptistä teki se, että kakku valellaan whiskeyllä mutta sitä ei tule itse taikinaan. Kakku lähtee huomenna whiskeytä rakastavalle kaverille synttäreiden kunniaksi. Päälle pursoteltu suklaa näyttää vähintäänkin kauheelta mutta joskus ei vaan saa kaunista jälkeä aikaseksi :( Olisi ehkä pitänyt kaataa vaan suoraan sulatusastiasta kakun päälle. Mä jo ehdotin, että josko sanotaan, että ollaan ostettu kakku jostain. Toivottavasti maistuu, ainakin pienet muruset kakusta maistui hyvälle.


Leivonnan välissä tein meille sunnuntairuokaa, jauhelihapihvejä ja kanttarellikastiketta. Niistä ei sen kummemmin ole kuvia mutta oli kuulkaa ihan taivaallista!

Illalla tein sitten ihan omaan käyttöön, aurinkoiseen mutta viileähköön syyspäivään omenapiirakkaa. Tällä Ullan ohjeella tuli tosi hyvä piirakka. Lisäsin piirakan päälle tavallisen sokerin sijaan fariinisokeria sekä pienen pieniä nokareita voita. Meidän piirakka on myös leivottu täysjyväjauhoihin ja makeutusaineella. Harmi vaan, kun ei ollut vanilijakastiketta.



Kuvissa näkyy muuten osaksi mun uudet Ikean ihanat muffinssi-keittiöpyyhkeet :-)

Sunday 22 August 2010

Kukkakori

Eli lakkakakku. Mun tuli tilattua tuo korikuvio muotti ja heti pääsin kokeilemaan sitä. Kaapissa oli aikasemmin tehtyjä kukkia, jotka oli jo aika käyttää pois. Kivan kesäinen kakku tuli mutta kyllä nyt taitaa olla aika jo siirtyä syksyyn. Kakun sisällä ollut mascarpone-lakkakastike oli muuten loistava yhdistelmä.



Thursday 19 August 2010

Koristeita

Lomat on valitettavasti ohi ja ideoita kakkuihin olisi huima määrä. Nyt pitäisi vaan löytää niille kaikille kakuille ja muille leipomuksille syöjiä :-) No viikonlupuksi ainakin pitäisi toteuttaa yksi.

Loman aikana mun loputkin tilaukset oli tullut ja niitä piti tietysti päästä heti kokeilemaan. Mun mielestä tuo vauvakoriste on aivan käsittämättömän hieno. Muottia olen käynyt ihailemassa First Impressionsin sivuilta jo varmaan puoli vuotta mutta vasta nyt raaskin sen tilata.


Tämän viinirypälemuotin ostin ihan tarkoitusta varten. Me ollaan syyskuun alussa menossa tutun viinitilalle ja mulla olis parikin kakkuideaa, lupasin nimittäin huolehtia jälkiruuasta.

Friday 6 August 2010

Varaston täydennystä

Tässä taas uusia hankintoja, kolme tilausta on vielä tulematta :-) Mitä ilmeisemmin leivontatarvikkeita ei ikinä ole tarpeeksi, aina puuttuu jotain.


- pari reunavuokaa
- siveltimiä
- muotteja
- kuviomatto
- värejä

Nyt onkin hyvä jäädä viikoksi lomalle keräämään uusia kakkuideoita. Mukavaa elokuun alkua kaikille.