Thursday 29 January 2009

Intialainen Mango Lassi

Aika monesti, kun me mennään ravintolaan syömään, on ravintola intialainen. Molemmilla on aina juomana Mango Lassi, koska se maistuu taivaalliselle ja lieventää mukavasti ruuan tulisuutta. Eilen päätin tehdä Lassia myös kotona ja lyhyen netissä surffailun jälkeen sovelsin paria löytämääni ohjetta. Tämä maistui lähestulkoon samalle mitä intialaisesta ravintolastakin saa, nam!


Mangolassi


- tuore mango
- 2 purkkia maustamatonta jugurttia
- loraus maitoa
- sokeria tai makeutusainetta maun mukaan
- kaardemummaa

Kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä muutaman minuutin.

Tähän voi käyttää ihan yhtä hyvin säilykemangoa ja silloin tuon maidon voi melkein korvata säilykkeen mehulla. Monessa ohjeessa lisätään mukaan myös loraus ruusuvettä ja sitruunamehua. Mitä enemmän mangoa, sen parempaa. Juoma saa jäädä aika paksuksi.

Sunday 25 January 2009

Sosekeittoa ja sämpylöitä

Tein perjantaina hieman pakastimen täytteeksi sosekeittoa. Helppoa valmistaa ja maistuu oikein hyvälle. Kun nälkä yllättää niin keiton saa nopeasti sulatettua mikrossa.




Keitossa mukana:
- porkkanaa
- muutama peruna
- kasvisliemikuutio ja pippuria


Kun kerta kokkauksen makuun pääsin niin pyöräytin samalla sämpylätaikinan. Mä teen aina sämpylät ihan puhtaasti mutulla, ainoa mitä mittaan on nesteen määrä, joka tällä kertaa oli 1/2 litraa.




Muuten käytin
- ruisjauhoja, vehnäjauhoja
- kaurahiutaleita
- aurinkokuivattujatomaatteja


Ruisjauhot ja tomaatit tekee sämpylöistä vähän tummia mutta se ei onneksi ole kuin "näköhaitta". Mä olisin halunnut itseasiassa käyttää kaurajauhoja mutta täällä sellaisten asioiden löytyminen kaupasta ei ole ihan itsestäänselkeys, joten oli ihme, että edes ruisjauhoja löytyi.

Wednesday 14 January 2009

Mango-passionhedelmä mousse täyskäri

Meille tuli eilen illalla pari kaveria syömään ja istumaan iltaa ja siitä sainkin hyvän tekosyyn tehdä täytekakun. Ilmoitus tulosta tuli verrattaen lyhyellä varoitusajalla, joten piti käyttää oikeastaan aineksia mitä kaapista löytyi. Maku oli kuitenkin kohdallaan eikä ulkonäössäkään juurikaan valittamista ollut.


Pohjana pieni 2 munan sokerikakkupohja ja välissä pussillinen mango-passionhedelmä moussea.


Ensimmäistä kertaa harjoittelin ihan oikeasti myös pursottamista, kerma tosin oli ehkä ihan hitusen liian kauan vatkattua. Näillä Tarjuskan ohjeilla tuli mun mielestä oikein kaunista jälkeä. Huomasin kyllä, että mun pursotusvälineissä on hieman toivomisen varaa eli uusille hankinnoille on taas tarvetta :-) Lisäsin kerman joukkoon myös ensimmäistä kertaa vanilijakreemijauhetta. Päällä oleva suklaa on kaupasta valmiina ostettua ihka aitoa Sacherkakun kuorrutetta.


Tässä vielä hieman ankeahkot koristeet, kun ei kaapista löytynyt valmiina edes marsipaanikoristeita. Päällä siis muutamat moccapavut sekä hopeisia sokerihelmiä.

Saturday 10 January 2009

Jääkiekkoilija

Mun kummipoika Eetu täyttää tänään 7 vuotta. Mä maalasin jo joulun alla Eetulle kakun päälle jääkiekkoilijan ja annoin sen Eetulle tapanina. Äiti joutuu leipomaan ja koristelemaan kakun ja mielenkiinnolla odotankin millainen siitä tulee. Maalauksen värit on vähän tummat mutta muuten se onnistui milestäni ihan hyvin.



Friday 9 January 2009

Ostoksilla

Joulun aikana tuli Suomessa ollessa käytyä kokki puodissa, josta mukaan tarttui marsipaanityökalut, värit tilasin taas Squires Kitchenistä, tällä kertaa nestemäisiä. Squiresissä on kyllä värit ihan käsittämättömän halpoja, 7 väriä ja tuo valkoinen syötävä maali maksoivat n. 16€ lähetyskuluineen kaikkineen.


Monday 5 January 2009

Pasta à la Dino

Jouluruokien jälkeen maistui ihan tavallinen kotiruoka taas hyvälle. Meillä kokattiin kotona yhteistuumin netistä löytyneellä ohjeella pastakastiketta. Kastike oli hyvää mutta sitä saa maustaa aika tuhdisti, chilistä ja oliiveista huolimatta.



Pasta à la Dino

600 g jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 pieni kesäkurpitsa
1/2 lasia punaviiniä
1/2 munakoiso
1 dl kermaa
1 purkki valmiiksi kuorittuja tomaatteja
1 purkki tomaattimurskaa
10 kpl vihreitä oliiveja
8 kpl mustia oliiveja
kourallinen italialaisia yrttejä
pippuria
muutama mieto chili
parmesaania

- Kuutioi kesäkurpitsa, sipuli ja kesäkurpitsa
- ruskista jauheliha ja lisää joukkoon sipuli ja valkosipuli
- sipulin pehmittyä lisää kesäkurpitsa ja munakoiso sekä punaviini
- lisää tomaatit, mausteet ja chili pieninä paloina, anna kastikkeen kiehua pienellä lämmöllä noin 45 minuuttia
- kuutioi oliivit ja lisää ne kerman kanssa joukkoon, anna vielä kiehua viitisen minuuttia

Tarjoile pastan ja parmesaanin kanssa.